Tips & advies

  • Hebt u een kleinere ruimte? Dan kiest u beter voor een kleinere tegel 45x45 of 50x50 of maximaal 60x60
  • Hoe kleiner de tegel ,hoe groter de ruimte wordt 

  • Hoe groter de tegel ,hoe kleiner de ruimte wordt 

  • Hoe lichter u de tegel van kleur kiest, zoveel te meer kan het licht weerkaatsen in de ruimte en creëert u meer licht.

  • Kies voor een tegel die toebehoort aan de stijl van het hele huis. Hierdoor sluit alles mooi aan, en is het een prachtig totaal concept.

  • Wilt u het zicht van vuil op uw tegels vermijden? Kies dan voor een tegel met structuur en schakeringen. Zo valt het vuil veel minder op.

  • Is je woning ouder dan 10 jaar dan hoef je maar 6% BTW te betalen op de materialen en werkuren. Belangrijk is dan wel dat je de tegels via ons aankoopt.

  • Wist u dat u een 8 procent van het totaal aan m2 moet extra voorzien aan snijverlies van uw tegels 

  • In een vochtige ruimte zoals de badkamer maak je best gebruik van tegels met een hoge slipweerstand. Dit wordt bepaald door de oppervlakteruwheid, vuil- en slijtageweerstand.   

Tegelkwaliteit: 1ste keus en 2de keus

Hoewel tegelfabrikanten gebruikmaken van de nieuwste technologie zijn kleine verschillen nooit uitgesloten. Zo kunnen kleuren en afmetingen van de tegels lichtjes afwijken. Naargelang deze verschillen worden tegels ingedeeld in loten van eerste keus en tweede keus. Eerste keus tegels hebben een minimale afwijking op gebied van afmetingen en kleuren. De kwaliteit van tweede keus hangt sterk af van de producent of het type. Zo kan je weinig tot veel hinder ondervinden bij het plaatsen van de tegels. Af en toe worden tegels ook aangeduid met derde keus of commerciële keuze.

Conclusie

Vraag in de winkel specifiek naar badkamertegels met een hoge slipweerstand .Wil je zeker zijn dat je tegels mooi zullen aansluiten, kies dan voor eerste keus tegels. Tweede keus tegels zijn vaak goedkoper maar kunnen afwijkingen bezitten die het leggen bemoeilijkt. 

Keramische tegels: het beste materiaal bij vloerverwarming 

Wil je echt voor comfort kiezen? Dan zijn keramische tegels de beste keuze. Ze bieden de beste warmtedoorstroming en maken het makkelijker om vloerverwarming te voorzien bij je favoriete stijl .Keramische tegels hebben bovendien, in tegenstelling tot hout, een zeer minimale uitzettingscoëfficiënt, waardoor er geen vervorming kan optreden.

Keramisch tegels kunnen dus perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. 

 

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x